Żurek ludowy orkiszowy powstaje z mąki orkiszowej, dzięki temu obfituje w witaminy i sole mineralne, które są bardzo ważne dla naszego organizmu. Znajduje się w nim m.in. cynk, miedź, potas, wapń, mangan oraz witaminy: E, PP, a także B2. Cynk obniża poziom cholesterolu, ułatwia przyswajanie niektórych witamin, poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci, wpływa na odporność organizmu. Wskutek bytowania bakterii mlekowych żurek orkiszowy okazuje się pomocny podczas kuracji antybiotykami oraz przy problemie biegunek. Przywraca prawidłową gospodarkę elektrolitową organizmu.
10.50 PLN
Składniki: woda, mąka (pszenna gluten) orkiszowa BIO typ 2000, świeżo zmielony czosnek, przyprawy. Porcja na przygotowanie 1,5 - 2 l wywaru. nie zawiera konserwantów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 48 godzin. Tworzenie
Pojemność netto 500 ml
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna 229kJ/54kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,01 g
Węglowodany 10,5 g
w tym cukry 0,2 g
Białko 2,00 g
Sól 0,0 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.