Wiejski ketchup z jabłkiem - jest bogaty w dużą liczbę minerałów: cynk, fluor, fosfor,
magnez, mangan, miedź, potas, selen, sód i wapń oraz witamin - witamina A, witaminy z
grupy B (witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witamina C, E i K. Ketchup zawiera również
białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik i cukry. Pomidor jest bowiem jednym z niewielu
warzyw, które poddane obróbce termicznej nie stają się wyjałowione z cennych właściwości.
Co więcej, pod wpływem wysokiej temperatury, pomidory stają się jeszcze bardziej
wartościowe.
7.50 PLN
Składniki: koncentrat pomidorowy (42%), jabłko,(18%), cebula, marchew, pietruszka, woda, czosnek, ocet jabłkowy, pieprz, chili. Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w suchym
chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72godz.
Masa netto 290 g
Wartość odżywcza w porcji 100 g:
Wartość energetyczna 461J/110kcal
Tłuszcz 1,48 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,27 g
Węglowodany 21,25 g
w tym cukry 2,7 g
Błonnik 4,61 g
Białko 5,11 g
Sól 0,16 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.