Sok z buraka czerwonego jest źródłem białka, cukru i różnego rodzaju ważnych dla organizmu składników odżywczych. W burakach znajdują się substancje o działaniu antybakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwpasożytniczym. Witaminy i składniki mineralne, które znajdują się w burakach to: witaminy z grupy B, w tym witamina B9 (kwas foliowy), witaminy C, A, E i K, witaminy z grupy B, w tym witaminę B9 (kwas foliowy), żelazo, potas, magnez, wapń, fosfor, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden. Ponadto sok z buraka czerwonego zawiera kwasy organiczne: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy kwas winny i kwas szczawianowy.
7.90 PLN
Składniki: woda, sok z buraka ćwikłowego (48%), sok z czarnej porzeczki, sok wiśniowy. Bez konserwantów. Produkt pasteryzowany. Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 72 godz. po otwarciu.
Masa netto 290 g
Wartość odżywcza w porcji 100g
Wartość energetyczna 182kJ/43kcal
Tłuszcz 0,04 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,03 g
Węglowodany 9,38 g
w tym cukry 8,69 g
Białko 0,89 g
Sól 0,09 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.