Powidła śliwkowe - bogate są też w potas, który reguluje naszą gospodarkę wodną, kontroluje ciśnienie krwi i pracę nerek. Mają także tak jak śliwki trochę magnezu, który stabilizuje funkcje układu nerwowego. W zależności od tego, jak długo powidła gotujemy, mogą one dostarczyć organizmowi
trochę witamin z grupy B i witaminę C.
9.30 PLN
Składniki: śliwki (88%), woda, cukier. Bez dodatku konserwantów Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w suchym chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godz.
Masa netto 250 g
Wartość odżywcza w porcji 100 g
Wartość energetyczna 3701kJ/88kcal
Tłuszcz 0,270g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,036 g
Węglowodany 21,37 g
w tym cukry 13,98 g
Białko 0,53 g
Sól 0,0g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.