07 grudnia 2023

Papryka konserwowa  jest ważnym źródłem witaminy A, E, K, które są rozpuszczalne w tłuszczach a nasza papryka konserwowa zawiera też olej, dzięki czemu witaminy te mogą być łatwiej przyswajane. Oprócz tego zawiera kwas foliowy, błonnik, miedź, żelazo, magnez, potas. Papryka zawiera wiele związków z grupy karotenoidów (około 30) oraz flawonoidów, które mają właściwości antyutleniające i przeciwzapalne, co pozwala sądzić, że może być pomocna w zapobieganiu chorobom naczyń krwionośnych, czy pewnych postaci raka.

Papryka konserwowa
720ml

12.00 PLN

Składniki: woda, papryka, ocet spirytusowy, cukier, sól, liść laurowy, gorczyca, ziele angielskie. Przechowywać w suchym, chłodnym zaciemnionym miejscu, Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto: 650 g

Wartość odżywcza w porcji 100g

Wartość energetyczna                      183/438 kcal

Tłuszcz                                              0,3g

w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,1 g

Węglowodany                                    6,4 g

w tym cukry                                        2,7 g

Błonnik                                               1,1 g

Białko                                                 0,7 g

Sól                                                      1,1 g

Kontakt

Śledź nas

Menu

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.