Papryka konserwowa jest ważnym źródłem witaminy A, E, K, które są rozpuszczalne w tłuszczach a nasza papryka konserwowa zawiera też olej, dzięki czemu witaminy te mogą być łatwiej przyswajane. Oprócz tego zawiera kwas foliowy, błonnik, miedź, żelazo, magnez, potas. Papryka zawiera wiele związków z grupy karotenoidów (około 30) oraz flawonoidów, które mają właściwości antyutleniające i przeciwzapalne, co pozwala sądzić, że może być pomocna w zapobieganiu chorobom naczyń krwionośnych, czy pewnych postaci raka.
12.00 PLN
Składniki: woda, papryka, ocet spirytusowy, cukier, sól, liść laurowy, gorczyca, ziele angielskie. Przechowywać w suchym, chłodnym zaciemnionym miejscu, Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 650 g
Wartość odżywcza w porcji 100g
Wartość energetyczna 183/438 kcal
Tłuszcz 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,1 g
Węglowodany 6,4 g
w tym cukry 2,7 g
Błonnik 1,1 g
Białko 0,7 g
Sól 1,1 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.