Ogórki konserwowe zawierają bukiet witamin, jak A, D, E, K oraz witaminy z grupy B. Ponadto, ogórki konserwowe są źródłem substancji zasadowych (odkwaszających organizm), soli mineralnych, magnezu, miedzi, wapnia, fosforu, żelaza, cynku, fluoru, białka) oraz węglowodanów, oraz błonnika pokarmowego.
10.00 PLN
Składniki: ogórki (56%) , woda, ocet spirytusowy, cukier, sól koper, marchew, cebula, czosnek, chrzan, liść laurowy, zile angielskie, pieprz czarny, gorczyca. Bez dodatku konserwantów. Produkt pasteryzowany. Przechowywać w w suchym, chłodnymi zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 830g
Wartość odżywcza w porcji 100g
Wartość energetyczna 47kJ/11kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 0,3 g
Białko 0,5 g
Sól 0,03 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.