Ogórki kartuskie zawierają bukiet witamin, jak A, D, E, K oraz witaminy z grupy B. Ponadto, ogórki konserwowe są źródłem substancji zasadowych (odkwaszających organizm), soli mineralnych, magnezu, miedzi, wapnia, fosforu, żelaza, cynku, fluoru, białka) oraz węglowodanów, oraz błonnika pokarmowego.
10.00 PLN
Składniki: ogórek, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, papryka, naturalne przyprawy aromatyczno smakowe w tym gorczyca. Bez dodatku konserwantów. Produkt pasteryzowany. Przechowywać w w suchym, chłodnymi zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 830g
Wartość odżywcza w porcji 100g
Wartość energetyczna 95,4kJ/22,6kcal
Tłuszcz 0,12 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,02 g
Węglowodany 4,91 g
w tym cukry 2,90 g
Błonnik 0,42 g
Białko 0,52 g
Sól 0,93 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.