Makaron ludowy wstążka - jest produktem o umiarkowanej kaloryczności, dodatkowo jego wartość energetyczną zwiększają sosy, z którymi są podawane. Jest też źródłem białka, witamin z grupy B oraz miedzi, cynku, żelaza i magnezu, jednak zawartość witamin i składników mineralnych jest nieznaczna w makaronach białych
8.50 PLN
Składniki: mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, semolina mąka z pszenicy twardej durum, świeże jaja na kg. mąki (ok. 9%), woda kurkuma. Zawiera gluten.
Masa netto 400 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1583kJ/373kcal
Tłuszcz 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone <0,46 g
Węglowodany 74.3 g
w tym cukry 2,6 g
Błonnik 2,8 g
Białko 12,9 g
Sól 0,02 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.