Makaron ludowy krajanka walcowana - jest produktem o umiarkowanej kaloryczności, dodatkowo jego wartość energetyczną zwiększają sosy, z którymi są podawane. Jest też źródłem białka, witamin z grupy B oraz miedzi, cynku, żelaza i magnezu, jednak zawartość witamin i składników mineralnych jest nieznaczna w makaronach białych.
6.00 PLN
Składniki: Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, semolina mąka z pszenicy twardej durum, świeże jaja na kg. mąki (ok. 18%), woda kurkuma. Zawiera gluten.
Masa netto 250 g
Wartość energetyczna 1629kJ/384kcal
Tłuszcz 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone <0,4 g
Węglowodany 74.1 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 2,8 g
Białko 12,7 g
Sól 0,03 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.