Konfitura z truskawek – truskawki są bogate w witaminy z grupy B, witaminy A, E, PP, która regulują dotlenienie krwi, a także szereg mikroelementów: chroniącego przed anemią żelaza, wzmacniającego kości wapnia oraz fosfor, magnez i mangan. Udział witaminy C w truskawkach jest największy.
Porcja truskawek jest cennym źródłem błonnika, który może wpływać na obniżenie poziomu tzw. „złego cholesterolu” we krwi, reguluje trawienie przyśpiesza przemianę materii
9.00 PLN
Składniki: truskawki (70%), cukier, substancja żelująca - pektyna. Produkt pasteryzowany.
Po otwarciu przechowywać w w lodówce do 14 dni.
Masa netto 200 g
Wartość odżywcza w porcji 100 g
Wartość energetyczna 670kJ/155kcal
Tłuszcz < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone < 0,1 g
Węglowodany 42,0 g
w tym cukry 39,0 g
Białko < 0,5 g
Sól <0,05 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.