08 grudnia 2023

Kapusta czerwona zawiera bogactwo witamin i składników mineralnych. Warto ją jeść, gdyż to znakomite źródło: potasu, siarki, wapnia, fosforu, sodu i magnezu. Zwiera również żelazo, cynk, miedź, mangan, selen i fluor. Ma więcej witaminy A i C od białej kapusty, natomiast nieco mniej witaminy K. Ponadto znajdziemy w niej witaminę D i E, i witaminy z grupy B – B6, B12, tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), niacynę (B3 – kwas nikotynowy) oraz kwas pantotenowy, cholinę (nazywaną również witaminą B4) i betainę. Czerwona kapusta dba układ kostno  - szkieletowy,  sprzyja zdrowemu trawieniu, usprawnia pracę jelit, zmniejsza w nich stany zapalne. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, zaparcia odchodzą do przeszłości. Sok z kapusty sprawdza się również w terapii choroby wrzodowej.

Kapusta czerwona 
500ml

8.90 PLN

Składniki: kapusta czerwona  (84%), woda, cukier spirytusowy, , sól. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku konserwantów Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu . Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto: 480 g

Wartość odżywcza w porcji 100g

Wartość energetyczna                      196kJ/46kcal

Tłuszcz                                              0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,0 g

Węglowodany                                    8,9 g

w tym cukry                                        4,8 g

Błonnik                                               1,7 g

Białko                                                 1,3 g

Sól                                                      1,5 g

Kontakt

Śledź nas

Menu

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.