Domowy sok z marchwi kiszonej z imbirem jest bardzo cennym źródłem witamin i minerałów. Główny składnik marchew zawiera witaminy B1, B2, PP, K i C oraz mikroelementy. Najcenniejszym składnikiem jest beta - karoten, czyli witamina A. Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas. W soku występuje dużo kwasu mlekowego, który pomaga w przywróceniu równowagi kwasowo zasadowej. Sok z kiszonej marchwi zawiera niewiele kalorii, która wpływa na przemianę materii. Tak jak inne kiszonki, kiszona marchew wpływa na wsparcie odpornościowe oraz chroni organizm przed wszelkimi infekcjami.
7.50 PLN
Składniki: sok z kiszonej marchwi 97% imbir 3%, czosnek, ziele angielski, pieprz czarny, liść laurowy. Tworzenie się osadu jest naturalnym procesem.
Przed użyciem wstrząsnąć. Propozycja podania wypij zawartość butelki. Produkt pasteryzowany.
Pojemność netto: 300 ml
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna 73kJ/17kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,0 g
Węglowodany 3,7 g
w tym cukry 0,8 g
Białko 0,4 g
Sól 1,7 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.