18 stycznia 2025

Produkt otrzymany z rozdrobnionej kapusty świeżej i kwaszonej, mięsa wieprzowego,kiełbasy wieprzowej z dodatkiem tłuszczu roślinnego, cebuli, czosnku, grzybów i śliweksuszonych, koncentratu pomidorowego, przypraw naturalnych i aromatyczno-smakowych.Konsystencja gęsta, z miękkimi skrawkami kapusty oraz mięsa i kiełbasy.

Cechy organoleptyczne: barwa - jasno- czerwona do brunatno-czerwonej, smak:charakterystyczny dla kapusty i kapusty kwaszonej z dodatkiem mięsa i kiełbasy.

Zapach: pozbawiony obcych zapachów

Danie domowe 
Bigos ludowy 720 ml

14.70 PLN

Składniki:Kapusta świeża 30%, kapusta kwaszona 30%, woda źródlana, kiełbasa wieprzowa 5%(mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy (gorczyca), cukier), mięso wieprzowe 5%, cebula4%, koncentrat pomidorowy 3%, olej rzepakowy, śliwa suszona węgierka, sól, grzybysuszone (mieszane), przyprawy naturalne i aromatyczno-smakowe: czosnek, zieleangielskie, liście laurowe, majeranek, jałowiec, pieprz czarny mielony.

Sposób przygotowania:Przelać zawartość opakowania do naczynia i dolać ok. 300 ml wody. Następnie doprowadzićdo wrzenia. Doprawić do smaku.Okres trwałości: Najlepiej spożyć przed końcem: 24 miesięcy.Bez dodatku konserwantów, nie zawiera GMO.

Masa netto: 680 g

Wartość odżywcza w100 g

Wartość energetyczna: 290 kJ/ 70 kcal

Tłuszcz: 4,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g

Węglowodany: 3,2 g

w tym cukry: 2,3 g

Białko: 3,9 g

Sól: 1,1 g

Kontakt

Śledź nas

Menu

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.