Buraczki leśne – buraczki zawierają bogate źródła składników mineralnych, takich jak magnez, potas, cynk, żelazo czy fosfor oraz dwóch mało znanych pierwiastków - cezu i rubidu. Skład buraka uzupełniony jest również witaminami z grupy B, w witaminy C, A, E, K, błonnik pokarmowy, przeciwutleniacze oraz kwas foliowy. Buraczki posiadają dużą zawartość witaminy C, która zapobiega infekcjom i przeziębieniom. Zawartość witaminy B1 wpływa bardzo dobrze na układ krwionośny, mięśniowy, poprawia również pamięć. Barwniki wchodzące w skład buraczka, mają właściwości przeciwutleniające, wspomagające
przemianę materii, co powoduje usuwanie szkodliwych toksyn z organizmu. Buraczki leśne wzbogacone o groch są doskonałym źródłem białka, dlatego są to warzywa bardzo cenione
przez wegetarian. Groch bogaty jest w witaminy z grupy B, witaminę A, która pozytywnie wpływa nasz wzrok, witaminy C i K.
8.90 PLN
Składniki: burak ćwikłowy78%, fasola 4%, ogórek kwaszony, cebula, papryka, cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, pieprz ziołowy. Produkt pasteryzowany bez konserwantów. Przechowywać w suchym zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 470 g
Wartość odżywcza w porcji 100g
Wartość energetyczna 211/51 kcal
Tłuszcz 0,19 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,048 g
Węglowodany 11,56 g
w tym cukry 8,47 g
Błonnik 0,98 g
Białko 0,75 g
Sól 0,87 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.