Barszcz biały - zawiera niewielkie ilości witamin i składników mineralnych, jednak porcja barszczu białego w kilku procentach pokrywa dzienne zapotrzebowanie głownie w witaminy z grupy B fosfor i żelazo. Barszcz biały przygotowany na wywarze mięsnym lub warzywnym jest potrawą niskokaloryczną i zawiera mniej cholesterolu niż barszcz biały na bazie wywaru z boczku. Dodatek białej kiełbasy i jajek zwiększa kaloryczność potrawy.
8.00 PLN
Składniki: mąka żytnia sitkowa, świeżo zmielony czosnek. Zakwas do sporządzania zup. Dodaj zawartość do 1,5 - 2 l/ wywaru. Nie zawiera konserwantów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych do 24 godzin.
Pojemność Netto: 480ml
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna 158kJ/37kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe i nasycone 0,0 g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 1,1 g
Sól 0,58 g
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.